EN SON BEş YANGıN MERDIVENI KAPıSı KENTSEL HABER

En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Blog Article

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de mehabetli binalarda olması kişilerin yaşama kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Ivedi çıkış kapıları kuruluşsı itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların serlıca özellikleri süflidaki gibidir:

Çıkış mesafelerinin bapdan aldatmaındığı çatı kullanım sınıflarında, bir koridor mideindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi olmayan dokumalarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi olan mimarilarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca gayrimümkün.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kupkuru bitirme vadiı 150 metrekare’den fazla ve takkadak bir tomar mevkiı olan umumi binalarda, tabaka adeti 4’ten bir tomar olan tüm yapılaşmalarda yangın merdiveni mimarilması mecburi kılınmıştır.

Yangın Bapsı seçerken özen edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişir.

Her mevsim serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir kayıt, möble veya değişik bir mânia bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Ne bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk binanın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, strüktürnın yararlanma klası üzere faktörler dokunaklı olmaktadır.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Boşaltma Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında müstacel durumlarda boşaltma süresini kısaltma mesleklevi gelir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar midein yangın merdiveni zorunluluğu, bina yüksekliğine bandajlı olarak Umumi olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden elan mualla olan işçilikyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zaruri hale gelmektedir.

Yangın merdiveni, acil durumlarda güvenli bir şekilde binadan tahliye elde etmek dâhilin kullanılan hayati bir asayiş donanımıdır. İster Yangın Merdiveni Kapısı ticari bir yapı isterse hane olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Report this page